top of page

ONDERDAK PROJECT

Yezidis worden al eeuwen vervolgd vanwege hun religie. Hierdoor hebben regelmatig te maken met discriminatie, onderdrukking en vervolging. Zo heeft zogenaamde Islamitiche State in Irak en Syrië (ISIS) in 2014 een genocide op de Yezidis gepleegd. Ondanks de erkenning van deze misdrijven tegen de Yezidis door o.a. De Tweede Kamer in 2021, toch krijgt niet iedere Yezidi die naar Nederland komt als vluchteling een kans op verblijf. 

Recentleijk waarschuwden asiel advocaten dat Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) Yezidis terugstuurt naar de tenten in Koerdische regio's, ten noorden van Irak. Tegen dit beleid van IND heeft Wahhab en andere Yezidi gedemonstreerd. Hoewel IND zegt geen Yezidis meer terug te sturen, krijgen we regelmatig mails en berichten overal uit het land die erop duiden dat er nog steeds Yezidi vluchtelingen zijn die dreigen te worden uitgezet. 

Met dit project wilt NL Helpt Yezidis team zoveel mogelijk Yezidi nieuwkomers in Nederland helpen, denk aan bijvoorbeeld juridische bijstand en tijdelijke onderdak. 

Word donateur & help Yezidigenocide overlevenden

Met uw donatie kunen we meer Yezidigenocide overlevenden voorzien van basis behoeftes en hun te helpen kans maken op een veilig bestaan in Nederland. 

''Het is absurd en te gek voor woorden dat overlevenden van een genocide terug worden gestuurd naar de tenten kampen, terwijl de misdadigers worden opgevangen''  

Wahhab Hassoo, mede-oprichter en directeur NL Helpt Yezidis

bottom of page