top of page

Onderdak Project

Recentleijk waarschuwden asiel advocaten dat Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) Yezidis terugstuurt naar de tenten in Koerdische regio's, ten noorden van Irak. Tegen dit beleid van IND heeft Wahhab Hassoo en andere Yezidi gedemonstreerd. Hoewel IND zegt geen Yezidis meer terug te sturen, krijgen we regelmatig mails en berichten overal uit het land die erop duiden dat er nog steeds Yezidi vluchtelingen zijn die dreigen te worden uitgezet. 

 

Asiel advocaten waarschuwen: Nederland zet Yezidis uit.

DOEL?

In samenwerking met Kansfonds, zijn wij gestart met het onderdak project ''Shelter for Yezidis''. 

Dit project heeft als doel het bieden van tijdelijk onderdak aan 15 ongedocumenteerde Yezidi vluchtelingen in Nederland.

Kansfonds-groen-1600px.png

VOOR WIE?

Met dit project, in samenwerking met Kansfonds, wilt NL Helpt Yezidis team zoveel mogelijk ongedocumenteerde Yezidi vluchtelingen in Nederland voorzien van een tijdelijke onderdak. 

Op dit moment is het project kleinschalig vanwege de beperkte capaciteit. Wilt u steentje bijdragen? Word donateur of doe een gift. 

Word donateur & help Yezidi vluchtelingen aan een veilige onderdak in Nederland. 

''Het is absurd en te gek voor woorden dat overlevenden van een genocide terug worden gestuurd naar de tenten kampen, terwijl de misdadigers worden opgevangen''  

Wahhab Hassoo, mede-oprichter en directeur NL Helpt Yezidis

bottom of page