top of page
Zoeken

Ondergedoken op een zolder: dit is het verhaal van een Yezidi gezin uit West-Friesland

Milena is een minderjarig Yezidi meisje en woont al 12 jaar in Nederland. Milena is een slim meisje en doet Gymnasium. Zij heeft twee broertjes en één zusje, allemaal in Nederland geboren en ze zijn dus Nederlandse kinderen.Al die tijd was zij met haar familie in afwachting van een verblijfsvergunning in Nederland en nu ondergedoken op een zolderkamertje ergens in Nederland. Milena is op tweejarige leeftijd met haar ouders gevlucht naar Nederland. Zij is buiten haar schuld en macht geworteld geraakt in de Nederlandse samenleving. Nu, 12 jaar later, wil de Nederlandse overheid haar toch uitzetten.


Yezidis al eeuwen vervolgd vanwege hun geloof. Ook heel recent is er een gruwelijke genocide gepleegd op de Yezidis door de zogenaamde Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. Tot op heden worden duizenden Yezidi vrouwen en kinderen vermist en verhandelt op (seks)slavenhandel in Syrië en Irak. Yezidis hebben bescherming nodig en Nederland kan en moet die bescherming bieden, gezien de betrokkenheid van Nederlandse jihadisten bij de genocide op ons volk.

Milena moet 40.000 handtekening ophalen om kans te maken op een normaal leven hier in Nederland, want dan wordt er in de Tweede Kamer over het lot van dit 14-jarige Yezidi meisje gedebatteerd. Wij vragen u namens de Yezidi gemeenschap om aandacht te vragen voor dit meisje en haar familie.


Help de uitzetting van dit Yezidi meisje te voorkomen! Teken de petitie

Kommentare


bottom of page