top of page
Zoeken

Groep Yezidis bezoekt Minister voor Justitie & Veiligheid Dilan Yesilguz


Minister van Justitie en Veiligheid Yesilgöz-Zegerius spreekt met een afvaardiging van de Yezidi-gemeenschap samen met Wahhab Hassoo van Nl Helpt Yezidis. Tijdens het gesprek heeft de groep benadrukt hoe belangrijk de inzet van Nederlandse overheid is om enig recht te doen aan slachtoffers van Jezidi Genocide.


''De misdrijven die zijn en worden begaan tegen Yezidi’s door IS-terroristen behoren tot de ernstigste misdrijven die er bestaan. De daders van deze misdrijven mogen niet onbestraft blijven. Voor de opsporing en vervolging van deze misdrijven bestaat in Nederland een gespecialiseerd politieteam én een gespecialiseerd team bij het Openbaar Ministerie. Zij zijn dagelijks bezig met de opsporing en vervolging van oorlogsmisdrijven, misdrijven tegen de menselijkheid en genocide. De opsporing en vervolging van misdrijven begaan tegen Yezidi’s heeft hoge prioriteit'' aldus de Minister.


Volgens de Minister staat Nederland in nauw contact met andere landen, zoals Zweden en Frankrijk. Ook houden politie en OM goede contacten met organisaties die in contact staan met de Yezidi-gemeenschap in Nederland. De Tweede Kamer zal nog voor de zomer nader geïnformeerd worden over de voortgang van de opsporing, vervolging en berechting van tegen Yezidi’s begane internationale misdrijven.


Commentaires


bottom of page