top of page
Image by Markus Spiske

Stichting NL Helpt Yezidis zet zich in voor de ondersteuning van Yezidi-vluchtelingen die nieuw zijn in Nederland. In samenwerking met het Oranje Fonds lanceren wij het project "Samen op Pad", waarbij we deze vluchtelingen willen helpen bij het vinden van een maatje.

We begrijpen dat het integratieproces uitdagend kan zijn en dat het vinden van een betekenisvolle connectie een positieve invloed kan hebben op hun leven.

Bij Stichting NL Helpt Yezidis geloven we in de kracht van verbinding en solidariteit. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van degenen die nieuw zijn in Nederland en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Sluit je aan bij ons project "Samen op Pad" en help mee om een betekenisvolle en positieve impact te creëren in het leven van Yezidi-vluchtelingen.

SAMEN OP PAD PROJECT

Met ons project "Samen op Pad" willen we de mogelijkheid bieden om via onze website in contact te komen met vrijwilligers die zich willen aanmelden om te helpen. We willen een brug slaan tussen mensen die bereid zijn hun tijd en aandacht te geven als maatje, en degenen die op zoek zijn naar ondersteuning.

 

Als vrijwilliger kun je een waardevolle rol spelen in het leven van een Yezidi-vluchteling. Je kunt bijvoorbeeld een taalmaatje worden en hen helpen met het leren van de Nederlandse taal. Samen kunnen jullie gesprekken voeren, oefenen met de uitspraak en de cultuur beter leren kennen. Op die manier draag je bij aan hun integratieproces en vergroot je hun kansen op succes in hun nieuwe omgeving.

 

Daarnaast kun je ook een ontspanningsmaatje worden. Samen kunnen jullie activiteiten ondernemen zoals wandelen, sporten, musea bezoeken, of simpelweg tijd doorbrengen met gezelligheid en plezier. Op deze manier bied je een welkome afleiding en ondersteuning aan jongeren en kinderen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken na alles wat ze hebben meegemaakt.

Iedereen heeft de mogelijkheid om deel uit te maken van ons bijzondere "Samen op Pad" project. Als vrijwilliger kun je een waardevol maatje worden voor Yezidi-vluchtelingen in Nederland. Jouw tijd en aandacht kunnen een wereld van verschil maken in het leven van iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Aan de andere kant, als je zelf op zoek bent naar ondersteuning en een betekenisvolle connectie, biedt ons project de mogelijkheid om een maatje te vinden dat bij jou past. Samen kunnen we een brug slaan tussen vrijwilligers en hulpzoekenden en zo een warme en ondersteunende gemeenschap creëren.

MELD JE AAN

Via onze website kunnen zowel vrijwilligers als mensen die hulp zoeken zich aanmelden. We zorgen ervoor dat de aanmeldingen zorgvuldig worden behandeld en dat er zorgvuldige matches worden gemaakt op basis van gemeenschappelijke interesses, behoeften en beschikbaarheid.

Stichting NL Helpt Yezidis - Samen op Pad: Vind jouw Maatje

"Soms zijn het de kleinste gebaren van medeleven en de kracht van menselijke verbinding die een diepe impact kunnen hebben op degenen die alles hebben achtergelaten. Als maatje kunnen we de wereld veranderen voor Yezidi-vluchtelingen, één stap tegelijk. In onze gezamenlijke reis van begrip en solidariteit vinden we hoop, veerkracht en de ware betekenis van menselijkheid."       - Wahhab Hassoo
bottom of page