top of page
Zoeken

Lezing in Kamp Westerbork gaat niet door vanwege bedreiging spreker Wahhab HassooDe geplande lezing in kamp Westerbork op zondag 29 oktober is vanwege bedreigingen geannuleerd. Wahhab Hassoo en Emmy Drop zouden hun verhaal delen, maar vanwege persoonlijke bedreigingen aan Hassoo is besloten de lezing niet door te laten gaan.

Onze ambassadeur en mede-oprichter Wahhab Hassoo vertelt al jaren over zijn ervaringen in Irak. Hoewel het annuleren van de lezing een moeilijke beslissing was, was het volgens hem de verstandigste keuze om de veiligheid te waarborgen, aangezien het kamp niet de capaciteit had om dit te doen.


Wahhab benadrukt dat hij zzich zal blijven uitspreken over zijn standpunten en ervaringen, als een manier om toekomstige genocides te voorkomen. Ook Emmy Drop-Menko, een Joodse overlevende, zou ook haar verhaal delen tijdens de lezing. Zij ziet het belang van het blijven vertellen van deze verhalen om ervoor te zorgen dat dergelijke tragedies nooit meer plaatsvinden, vooral onder jongvolwassenen die de geschiedenis niet mogen vergeten.


In zijn officiële verklaring op X betreurt Wahhab Hassoo de annulering van de geplande lezing in kamp Westerbork op 29 oktober vanwege bedreigingen. Hassoo staat in contact met kamp Westerbork voor een nieuwe datum.
Comments


bottom of page