top of page
Zoeken

Verbindende Verhalen: Educatie als Wapen tegen Discriminatie

In een wereld waarin diversiteit de rijkdom van onze samenleving zou moeten weerspiegelen, blijven veel minderheden, zoals de Yezidis en Joden, geconfronteerd worden met vooroordelen, haat en discriminatie. Een krachtig instrument om deze negatieve tendensen te bestrijden, is onderwijs. Wahhab en emmy delen hun verhaal op De Amersfoortse Berg met vwo6 klas.

Dit verhaal vertelt over Wahhab, een Yezidi, en Emmy, een Joodse jonge vrouw, die hun persoonlijke ervaringen delen om begrip en empathie te bevorderen. Wahhab onthult het leven van Yezidis, die vaak over het hoofd worden gezien in de geschiedenisboeken, terwijl Emmy haar Joodse erfgoed en de impact van discriminatie op haar gemeenschap belicht. Deze verhalen zijn een baken van hoop. Ze illustreren hoe onderwijs kan dienen als een brug tussen verschillende culturen en religies, en hoe het kan bijdragen aan een wereld van wederzijds respect en tolerantie.


Het delen van deze twee verhalen is echter niet genoeg. Dit project heeft meer steun nodig om door te kunnen gaan en om nog meer jonge geesten te inspireren. Educatie is de sleutel tot het bouwen van een toekomst waarin discriminatie en haat geen plaats hebben. Door het leren van deze verhalen en het begrijpen van de waarde van diversiteit, kunnen we bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.


Laten we samenwerken om het werk van Wahhab, Emmy en vele anderen als hen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat hun boodschap van begrip en verbondenheid wordt gehoord in Nederland. Samen kunnen we een samenleving creëren waarin discriminatie en haat worden overwonnen door kennis, begrip en empathie. Laten we niet vergeten, en laten we altijd blijven vertellen, vooraal nu.

Comments


bottom of page