top of page
Zoeken

Wahhab Hassoo, mede-oprichter van Stichting NL Helpt Yezidi's, wilt in de Tweede Kamer

Wahhab Hassoo, bekend als de mede-oprichter van Stichting NL Helpt Yezidi's, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn toewijding aan de Yezidi-gemeenschap. Naast zijn activisme voor mensenrechten is hij nu ook kandidaat-kamerlid voor het Nieuw Sociaal Contract (NSC). Opmerkelijk genoeg staat hij op nummer 40 van de lijst, waarmee hij de eerste Yezidi is die zo'n hoge positie bekleedt in de Nederlandse politiek.


"Als Yezidi-activist en voormalig slachtoffer van ISIS, ben ik vastberaden om een stem te zijn voor alle slachtoffers van oorlog en onrecht. Op nummer 40 van de lijst van het Nieuw Sociaal Contract (NSC) zie ik de kans om mijn ervaringen in te zetten voor een rechtvaardige samenleving. Mijn achtergrond als vluchteling en lobbywerk in Nederland hebben me gevormd tot een gedreven pleitbezorger voor mensenrechten. Ondanks uitdagingen blijf ik optimistisch over de impact die ik kan hebben in de Nederlandse politiek. Mijn doel is bewustwording te creëren en beleid te beïnvloeden op gebieden als internationale betrekkingen en veiligheid. Ik hoop mijn verhaal en ervaringen in te zetten voor een rechtvaardige en inclusieve samenleving", aldus Wahhab Hassoo, mede-oprichter Stichting NL Helpt Yezidis.


Wahhab's betrokkenheid bij Stichting NL Helpt Yezidi's heeft jaren van lobbyen en pleiten voor de rechten van Yezidi's in Nederland en daarbuiten omvat. Zijn inspanningen hebben geleid tot erkenning van de Yezidi-genocide en hebben de weg vrijgemaakt voor bewustwording en gerechtigheid. Zijn besluit om de politiek in te gaan, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn toewijding aan slachtoffers van vervolging en genocide.


Wahhab Hassoo is kandidaat-kamerlid voor deze veelbelovende nieuwe partij en staat op nummer 40 van de lijst. Dit markeert een historisch moment als de eerste keer dat een Yezidi zo'n prominente positie inneemt in de Nederlandse politiek.


Opmerkingen


bottom of page